• Klauzula informacyjna

        Podstawa prawna: Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), publikacja: 4.5.2016 PL Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej L 119 (zwane dalej: RODO)

        Administrator danych osobowych

        Administratorem danych osobowych jest Przedszkole nr 10 im. Misia Uszatka z siedzibą w Wołominie przy ul. Armii Krajowej 56, 05-200 Wołomin

        Kontaktować z nami można się w następujący sposób:

        1. listownie: ul. Armii Krajowej 56, 05-200 Wołomin
        2. e-mailem: p10.misuszatek@gmail.com
        3. telefonicznie: 22 787 59 36

        Inspektor ochrony danych

        Inspektorem Ochrony Danych (IOD) jest Marcin Marynowski. Kontakt: e-mail iod@iod.wolomin.pl

        Do Inspektora Ochrony Danych należy kierować wyłącznie sprawy dotyczące przetwarzaniadanych osobowych, których administratorem jest Przedszkole nr 10 im. Misia Uszatka, w tym realizacji praw osób, o których mowa  w art. 15 – 21 RODO

        Cele i podstawy przetwarzania

        Przetwarzamy dane osobowe w związku z realizacją obowiązku prawnego ciążącego na administratorze (art. 6 ust. 1 lit. c RODO), w celu wykonywania zadań określonych w Statucie Przedszkola.

        Odbiorcy danych osobowych

        Odbiorcami danych osobowych mogą być: operatorzy pocztowi, firmy kurierskie, podmioty wykonujące usługi niszczenia i archiwizacji dokumentacji.

        Okres przechowywania danych

        Dane będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji zadań  i zostaną zniszczone po upływie okresu, o którym mowa w Jednolitym Rzeczowym Wykazie Akt obowiązującym u administratora.

        Prawa osób, których dane dotyczą

        Zgodnie z RODO podmiotowi danych przysługuje:

        1. prawo dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii;
        2. prawo do sprostowania (poprawiania) swoich danych;
        3. prawo do usunięcia danych osobowych, w sytuacji gdy przetwarzanie danych nie następuje w celu wywiązania się z obowiązku wynikającego z przepisu prawa lub wykonania zawartej umowy;
        4. prawo do ograniczenia przetwarzania danych;
        5. prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych;
        6. prawo do wniesienia skargi do Prezes UODO (na adres Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00 – 193 Warszawa)